UN Women + Uber = Visie voor Gelijkheid

In 1995 volgden wereldleiders een oproep van de Verenigde Naties en kwamen bijeen in Beijing om een ​​ongekende plan voor het bevorderen van gendergelijkheid en empowerment van vrouwen overal ter wereld te bewerkstelligen.

Vandaag, op de 20e verjaardag van de Verklaring van Beijing, zijn wij trots om met onze Uber community te kunnen delen dat we een nieuwe wereldwijde samenwerking met de UN Women zijn gestart, met als doel het versnellen van economische kansen voor vrouwen. Als onderdeel van onze inzet voor dit doel, zal Uber voor 1.000.000 vrouwen werkgelegenheid creëren als bestuurders op de Uber platform voor 2020.

Vandaag hebben UN Women en Uber een partnership gelanceerd om over de hele wereld te werken aan de gezamenlijke visie van gelijkheid en empowerment van vrouwen.

Wij investeren in lange termijn programma’s in de lokale gemeenschappen waarin we leven en werken, en daarom zal Uber zich toeleggen op het creëren van werkgelegenheid voor 1.000.000 vrouwen wereldwijd op het Uber platform voor 2020.

Help mee en zorg dat alle stemmen gehoord worden.

Deze belangrijke opdracht kan alleen worden bereikt als alle vrouwen directe toegang hebben tot veilige en rechtvaardige kansen. Wij kijken uit naar een partnership waarmee UN Women en Uber meer toegang kunnen creëren voor dit soort kansen over de hele wereld.

Met vriendelijke groet,

Phumzile Mlambo-Ngcuka
Executive Director, UN Women
Travis Kalanick
CEO, Uber