UN Women + Uber = En vision om jämställdhet

År 1995 samlades världens ledare i Peking för ett samtal med FN. Under mötet gjordes en plan för att öka jämställdheten och kvinnornas rätt i samhället, världen över.

Idag, på Pekingdeklatationens 20-årsdag, är vi på Uber stolta över att presentera ett nytt globalt partnerskap med UN Women. Målet är att påskynda och förbättra de ekonomiska möjligheterna för kvinnor. Som en del av vårt engagemang kommer Uber ha skapat miljoner arbetstillfällen för kvinnor via Uber-plattformen innan 2020.

Idag presenterar UN Women och Uber ett partnerskap där vi kommer arbeta tillsammans för att främja jämställdhet och kvinnors självständighet runt om i världen.

Vi kommer investera i långsiktiga program i de lokala samhällen där vi bor och arbetar. Uber kommer att skapa över en miljon arbetstillfällen för kvinnor runt om i världen via vår plattform innan år 2020.

Ta del i samtalet om kvinnors lika möjligheter och hjälp till att säkerställa att UN Womens åtgärder för att förbättra kvinnors villkor hörs.

Målet om jämställdhet runt om i världen kan endast uppnås när alla kvinnor har tillgång till säkra och jämställda inkomstmöjligheter. Vi ser fram emot detta samarbete där UN Women och Uber tillsammans kommer arbeta för att förbättra möjligheterna för kvinnor runt om i världen.

Mer information om samarbetet kommer längre fram, håll utkik.

Med vänliga hälsningar,

Phumzile Mlambo-Ngcuka
Executive Director för UN Women
Travis Kalanick
Uber VD

Featured articles

Arianna Huffington Joins Uber’s Board of Directors

Today, I’m excited to announce that Arianna Huffington will join Uber’s board. For those of us who know Arianna, it’s clear she knows a thing or two about being an entrepreneur. As the founder and editor-in-chief of The Huffington Post, she’s built one of the most successful, innovative media companies in the world… from scratch. […]