Transportstyrelsen försöker stoppa Uber i Stockholm! Vi behöver din hjälp NU!

Uber Sthlm Love

Skriv under namninsamlingen HÄR!

Uber har sedan starten i februari i år blivit väldigt omtyckt i Stockholm. Av de trettio städer runt om i världen som Uber nu finns i har vi vuxit överlägset snabbast i Stockholm. Vi är väldigt glada och stolta över detta och det har vi er Stockholmare att tacka för.

Tyvärr innebär snabb tillväxt ofta stora utmaningar. I ett försök att skydda den befintliga taxi-industrin vill Transportstyrelsen nu avsluta Ubers närvaro i Stockholm.

Tillsynsmän inom Transportstyrelsen identifierar Ubers förare och nekar dem det tillstånd som krävs för en tjänst som Ubers – vilket gör det omöjligt för oss att fortsätta i Stockholm. Varför gör de såhär? Det är enkelt. Den befintliga taxi-industrin är stor och stark – och den vill Transportstyrelsen skydda till varje pris.

Transportstyrelsens förklaring till detta är att tillståndet som krävs, bara ska ges till företag som kör medlemmar ur kungafamiljer eller högt uppsatta företagsledare. Vi tycker att ett sådant kvalitativt, säkert och modernt transportalternativ ska vara tillgängligt för alla – inte bara för ovannämnda!

Vi möter inte bara motstånd inom byråkratin. Ute på gatorna jobbar polisen sedan några dagar på Transportstyrelsens uppmaning med att försvåra för Ubers förare och kunder – med böter och skrämda kunder och förare som resultat. Får vi tillstånden för Ubers förare kommer trakasserierna på gatorna att sluta – och vi kan stanna kvar i Stockholm.

Om vi inte lyckas vända den här situationen kommer det motstånd vi möter tvinga oss avsluta Uber i Stockholm. Därför behöver vi din omedelbara hjälp med att övertyga myndigheter att begränsningar av transportalternativ inte är acceptabelt. Vi som vant oss vid att myndigheter i Stockholm värnar om innovation och ny teknologi blir både förvånade och ledsna över det som nu håller på att hända.

Kom ihåg: Transportstyrelsens agerande görs inte för att förbättra säkerhet eller kvalitet för konsumenterna. De agerar för att hindra innovation och skydda ledande taxibolag – vilket skadar individuella förare och riskerar att vi blir tvungna att stänga ner Uber i Stockholm.

Såväl kunder och förare har tagit Uber till sina hjärtan och det är nu upp till oss alla att se till att relevanta myndighetsrepresentanter förstår vad effekten blir av deras agerande. Vi tror att de kommer lyssna och förstå oss om många Stockholmare visar vad de tycker. Det här kan du göra för att hjälpa till:

AGERA NU!

  1. Skriv under namninsamlingen HÄR!
  2. Twittra och sprid kampanjen här:
  3. Kontakta nedanstående beslutsfattare och be dem SLUTA TRAKASSERA UBER PÅ GATORNA OCH GODKÄNN TILLSTÅNDEN OMEDELBART:

Staffan Widlert, Generaldirektör Transportstyrelsen
Email: staffan.widlert@transportstyrelsen.se
Telefon: 010-495 40 01

Göran Bolinder, Chef för trafikpolisen i Stockholms län
Email: goran.bolinder@polisen.se
Telefon: 010-56 34398

Birgitta Hermansson, Väg och järnvägsdirektör Transportstyrelsen
Email: birgitta.hermansson@transportstyrelsen.se
Telefon: 0767-74 52 84

Catharina Elmsäter-Svärd, Infrastruktursminister
Email: catharina.elmsater.svard@moderat.se
Telefon: 08-405 10 00

Anders Ygeman, Ordförande i Trafikutskottet
Email: anders.ygeman@riksdagen.se
Telefon: 08-7864806

 

#UberSthlmLove,

Robin, Martin, & Babba

supportstockholm@uber.com 

Featured articles

Uber for Business now makes it easy to give your customers a ride

We’re excited to expand the Uber for Business platform beyond business travel, to include a world-class customer transportation solution, Uber Central. With Uber Central, organizations of all shapes and sizes can now easily provide on-demand, door-to-door transportation for their customers, clients, and guests.

UberEATS: Using technology to build a reliable food delivery experience

A little over a year ago, we set out to put a new spin on an old classic–make reliable food delivery available at the tap of a button. Back then, we started by offering food in the UberEATS app from 1,000 pioneering restaurant partners in four cities. And today, more than 40,000 restaurants globally–from poke shops to pasta spots–are sharing food with customers through UberEATS. With a growing restaurant community comes more choices and more complexity. So we’re cooking up features to continue to make UberEATS easy and reliable. Here is a taste–

Let’s take care of each other

This flu season, we’re delivering free flu-fighting care packages across the country. When you receive a pack, you’ll have the option to request a free flu shot from a registered nurse–for up to 5 people.