Officiële chauffeurskaart voor uberPOP chauffeurs

Om de ontstane situatie rond uberPOP te doorbreken heeft Uber besloten de overheid tegemoet te komen door in de toekomst alleen chauffeurs op het Uber platform toe te laten die in het bezit zijn van een officiële chauffeurskaart.

Gebruikers zijn enthousiast over de prijs, kwaliteit en het gebruikersgemak. Desondanks kwam de overheid met maatregelen omdat zij vinden dat uberPOP chauffeurs zonder officiële chauffeurskaart niet veilig, betrouwbaar en kwalitatief genoeg zouden zijn. Wij zien dat anders. Gebruikers ondervinden dat uberPOP in de praktijk op een moderne manier voldoet aan de eisen voor veiligheid, kwaliteit en betrouwbaarheid. Met gebruik van innovatieve technologie die de wet nooit had kunnen voorzien en die bijvoorbeeld inzichtelijk maakt bij wie een gebruiker instapt, hoe de chauffeur is beoordeeld en wat de rit gaat kosten.

Met deze stap hopen wij tegemoet te komen aan de zorgen van de overheid wat betreft de veiligheid, betrouwbaarheid en kwaliteit van uberPOP chauffeurs. Bestaande uberPOP chauffeurs gaan wij helpen bij het behalen van een officiële chauffeurskaart.

Wat betekent dit voor jou?

We gaan jou helpen bij het behalen van een officiële chauffeurskaart. Het is binnenkort niet meer mogelijk om actief te zijn op het Uber platform zonder officiële chauffeurskaart. Het behalen van een chauffeurskaart bestaat uit 4 onderdelen:

  • Theorie-examen: het theorie-examen leg je af bij het CBR en bestaat uit 40 vragen. Je moet 32 vragen (= 80%) goed beantwoorden om het examen te halen. Wij zullen je helpen om je goed voor te bereiden op dit theorie-examen. Het theorie-examen duurt 60 minuten.
  • Praktijkexamen: het praktijk-examen leg je af bij het CBR. Tijdens het examen rij je naar een opgegeven adres met behulp van GPS. Vervolgens rij je terug naar het CBR op aanwijzing van de examinator. Het praktijk-examen duurt 70 minuten.
  • Verklaring Omtrent Gedrag (VOG): je vraagt een VOG aan met een screeningsprofiel voor taxi. Dit screeningsprofiel lijkt op het profiel voor het VOG dat je eerder voor uberPOP hebt aangevraagd. Je VOG mag niet ouder dan 4 maanden zijn.
  • Medische keuring: De medische keuring bestaat uit een algemene lichamelijke en geestelijke conditie en het functioneren van armen, benen en wervelkolom. Je medische keuring mag niet ouder dan 4 maanden zijn.

Wat kun je van ons verwachten?

Wij gaan jou bij elke stap in het proces ondersteunen, zodat jij binnen enkele weken met een officiële chauffeurskaart de weg op kunt. Wij zullen helpen bij het aanvragen van een VOG, het inplannen van een medische keuring, het voorbereiden op het theorie- en praktijkexamen. Uber zal de volledige kosten van het behalen van de officiële chauffeurskaart vergoeden.

Jij krijgt dus de kans om met hulp van Uber een officiële chauffeurskaart te behalen.