Nummer anonimisatie

ACHTERGROND

Veel buitenlandse bezoekers maken gebruik van Uber als ze op bezoek zijn in Nederland. Dit kan er voor zorgen dat je als Uber partner een buitenlandse nummer moet bellen als je de gebruiker niet kan vinden of je wil aangeven dat je iets later bent. De kosten om buitenlandse telefoonnummers te bellen zijn vanaf nu verleden tijd! Jij belt altijd naar één vast Nederlands nummer, en de computer schakelt jou op, kosten van Uber, door naar het nummer van de gebruiker.

HOE EN WAT?

Uber heeft voor iedere Uber partner een eigen Nederlands nummer aangeschaft. Jij kan naar dit nummer bellen – met het nummer van jou dat bij Uber staat geregistreerd – en vervolgens schakelt de computer jou automatisch door naar het nummer van de gebruiker. Op deze manier bel jij altijd naar een Nederlands nummer en worden de kosten voor het doorverbinden door Uber betaald. Je kan het nummer vinden door tijdens een rit (of onderweg naar een gebruiker) op de ‘INFO’ knop te drukken rechtsboven.

Twillio

PRO TIP: Als jij met een anoniem nummer belt naar het 085-nummer, dan kan je niet worden doorgeschakeld (en je hoort dan je eigen voicemail), zorg dus dat je niet anoniem belt. Als je anoniem belt, herkent het systeem je niet en wordt je niet doorgeschakeld naar de gebruiker.