Met Uber Op Het Goede Spoor

AMSTERDAM, 4 DECEMBER 2014 – Uber heeft de goedkope particuliere chauffeursdienst uberPOP uitgebreid naar Den Haag en Rotterdam met een campagne om treingebruik binnen de Randstad te stimuleren. Reizigers die uberPOP gebruiken om vanaf een treinstation in Amsterdam, Den Haag of Rotterdam te reizen, krijgen op twee Uber ritten €10 korting. Uber hoopt hiermee autogebruikers binnen de Randstad te stimuleren vaker de trein te nemen.

Randstedelijk vervoer

Met de uitbreiding van uberPOP naar Den Haag en Rotterdam voegt Uber een cruciale schakel toe aan vervoer in de Randstad. Onderzoek wijst uit dat de reis van het station naar de eindbestemming de grootste belemmering vormt voor reizigers om vaker de trein te nemen in plaats van de auto. Uber wil deze belemmering wegnemen door een goedkope, snelle en makkelijke aansluiting te bieden van en naar het station.

Gratis Uber in combinatie met de trein

Om de rol van uberPOP in Randstedelijk vervoer te benadrukken, lanceert Uber een speciale campagne om treingebruik te stimuleren. Passagiers die Uber gebruiken in combinatie met de trein, krijgen t/m 12 december 2014 op twee Uber ritten €10 korting. De korting kan worden verzilverd door de promocode ‘UberTrein’ in de Uber app in te voeren en geldt voor Uber ritten die starten vanaf een station in Amsterdam, Rotterdam of Den Haag. Hiermee wil Uber demonstreren dat uberPOP een oplossing is die mobiliteit in Nederland structureel kan verbeteren, door een snel, goedkoop en makkelijk alternatief te bieden voor het gebruik van de eigen auto.

Mobiliteitsrevolutie

Uber beschouwt de uitbreiding van uberPOP naar de Randstad als de tweede fase van een mobiliteitsrevolutie die personenvervoer in Nederland toegankelijker, beter en goedkoper zal maken. “Met de lancering van uberPOP in Amsterdam hebben we kunnen laten zien dat onze voordelige particuliere chauffeursdienst uberPOP goed werkt in de praktijk”, aldus Uber General Manager Niek van Leeuwen. “De resultaten zijn enorm positief: bestuurders en passagiers zijn heel enthousiast. De kosten, reistijd, gebruiksgemak en veiligheid van uberPOP worden zeer goed beoordeeld door gebruikers. Nu breiden we uit naar de Randstad, waardoor wij een langgezochte schakel toevoegen aan Randstedelijk vervoer”.

UberTrein-ad

Over Uber

Uber is een smartphone app waarmee je met een druk op de knop een auto met chauffeur kunt bestellen in ruim 200 wereldsteden, waaronder Amsterdam, Rotterdam en Den Haag. Het is ons doel om vervoer beter, makkelijker en goedkoper te maken in alle markten waar we actief zijn. Wij werken exclusief met de beste chauffeurs; die in het bezit zijn van schone, nieuwe en veilige auto’s; volledig verzekerd zijn en voldoen aan alle wet- en regelgeving. Betaling gaat automatisch via je gekoppelde creditcard of PayPal account, en je ontvangt een factuur via e-mail. Hiermee garandeert Uber een goede, makkelijke en goedkope manier om comfortabel van A naar B te reizen.