Uber vil dele skatteoplysninger med de danske skattemyndigheder

Da Uber blev grundlagt tilbage i 2009, var det som svar på et simpelt spørgsmål: hvordan kan man få et lift ved et tryk på en knap? På det tidspunkt var smartphones kun et par år gamle og ingen havde en idé om, at en service som Uber kunne forbedre transport så drastisk. Siden da, er det blevet klart, hvilke fordele teknologier som Uber kan give til passagerer, chauffører og byer. Vi tager nu også teknologi i brug til at facilitere deling af data med de danske skattemyndigheder.

Uber er vokset hurtigt i Danmark og København – tidligere i år fejrede vi at have 200 000 brugere med lanceringen af popkultur.info. Hver dag ser vi flere chauffører der benytter sig af fordelene ved selvstændigt arbejde og flere passagerer der starter med at benytte delekørsel for at komme rundt i byen.

Vi vil være på forkant med teknologiske løsninger, der kan hjælpe partnerchauffører til at opfylde deres skatteforpligtelser. Det har vi netop gjort i Estland, Litauen og for nyligt i Sverige. I dag annoncerer vi en udvikling, der gør det muligt for danske Uber-chauffører at trykke på en knap og give Uber lov til at dele data med de danske skattemyndigheder på en sikker, pålidelig og automatiseret måde.

I det danske regerings ambitiøse 2025 plan er deleøkonomien identificeret som en væsentlig mulighed for økonomisk vækst i Danmark.  Regeringen foreslår en ordning for frivillig deling af data, for at staten kan sikre at skat kan blive opkrævet fra deleøkonomisk aktivitet. Vi ser det som et skridt i den rigtige retning, men vi mener, at regeringen bør overveje at gøre det til et obligatorisk krav. Et sådant lovmæssigt krav vil skabe lige konkurrencevilkår, være mere effektivt end et frivilligt system – og give en fuld udnyttelse af, at alle data er tilgængelige digitalt.

Vi håber, at at vores initiativ til skatteindberetning kan blive set som et eksempel på, hvordan ny teknologi løser traditionelle lovgivningsmæssige udfordringer, såsom efterlevelse af skatteforpligtelser. Vi vil gerne vise vilje til at finde løsninger på de udfordringer, som folk synes der er, så det fortsat vil være muligt at bruge delekørsel til at komme sikkert, pålideligt og billigt rundt i danske byer.

Fremhævet artikler

Vi afliver de 12 mest almindelige myter

Uber nævnes ofte i medierne, noget er rigtigt og noget forkert. En livlig debat er en god ting, vi synes bare den bør være baseret på fakta. Derfor har vi lavet en lille oversigt over de mest gængse myter. “Bilerne er små og dårlige” “Chaufførerne betaler ikke skat” “Chaufførerne bliver ikke tjekket” “Man ved ikke […]

Uber sænker priserne i København

Alle byer har travle perioder og tidspunkter, hvor tingene kører lidt langsommere. Gaderne tømmes, når befolkningen rejser på sommerferie, og når det bliver koldt og mørkt, foretrækker mange at hygge på sofaen i stedet for at trodse kulden. Uanset hvad byens rytme er, kan det være mindre attraktivt at være partner chauffør, når der bliver […]