Feiten over uberPOP

uberPOP

Gisteren zijn we een meerijden-pilot gestart in Amsterdam. Gebruikers en bestuurders hebben via Twitter, e-mail en andere kanalen verschillende vragen gesteld. De antwoorden op de vragen die we hebben gekregen, vind je hier.

Wat is uberPOP?

uberPOP is een vervoersoplossing die het mogelijk maakt dat je kan meerijden met een particuliere bestuurder. We zijn gestart met een pilot, waarbij een select aantal Uber gebruikers de mogelijk heeft een voordelige rit te bestellen bij een particuliere autobezitter. Meerijden biedt de voordelen van een auto, zonder die te hoeven bezitten. uberPOP biedt een alternatief voor een eigen auto en sluit naadloos aan op het openbaar vervoer. Hierdoor zal autobezit minder noodzakelijk worden en zullen de auto’s die er zijn efficiënter gebruikt worden. Dit heeft een positieve impact op leefbaarheid, files, CO2 uitstoot en parkeerproblemen en energieverbruik.

Wat kost uberPOP?

De tarieven van uberPOP liggen 50% lager dan het maximale taxitarief.

uberPOP tarieven

Waarom is uberPOP een pilot?

uberPOP is in Nederland een compleet nieuwe wijze van vervoer. uberPOP is beschikbaar voor een geselecteerd aantal Uber gebruikers en een beperkt aantal uberPOP chauffeurs. We hebben voor Amsterdam gekozen omdat het één van de dichtstbevolkste steden van Europa is en waar de problemen van inefficiënte autobezetting het grootst zijn. Met deze pilot willen we aantonen dat meerijden de bezetting van personenauto’s zal verhogen, waardoor autogebruik efficiënter wordt. De resultaten van de pilot zullen worden aangeboden aan het Amsterdamse college van B&W en het Ministerie van Infrastructuur & Milieu.

Kan ik ook meedoen met de uberPOP pilot?

Geselecteerde Uber gebruikers en autobezitters kunnen nu gebruik maken van uberPOP. Autobezitters die aan de voorwaarden voldoen, kunnen zich aanmelden op partners.uber.com. Gebruikers die een rit willen maken met een particuliere bestuurder, kunnen zich hier aanmelden. Je ontvangt van ons bericht als je geselecteerd bent om uberPOP te testen.

[h4 class=”” span=””]VEILIGHEID & BETROUWBAARHEID[/h4]

Aan welke voorwaarden moet een uberPOP chauffeur voldoen?

  • Bestuurders zijn minimaal 21 jaar oud, hebben meer dan één jaar rijervaring, een geldig rijbewijs, paspoort en Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG).
  • Bestuurders zijn in het bezit van een 4-deurs auto, niet ouder dan 2005, met een geldige APK keuring en een geldig verzekeringsbewijs (groene kaart).

Hoe wordt de veiligheid en kwaliteit van een rit met uberPOP gewaarborgd?

Kwaliteit en veiligheid bevinden zich in het hart van de Uber ervaring. Het Uber platform bevat verschillende toepassingen die zowel voor de klant als de bestuurder een veilige rit garanderen – iedere keer dat ze gebruik maken van uberPOP:

  • Betrouwbare bestuurders: Iedere bestuurder wordt geïnterviewd door een Uber medewerker op kantoor en alle auto’s worden door Uber gecontroleerd. Alle benodigde documenten worden Uber gecontroleerd en opgeslagen – Rijbewijs, Paspoort, Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG), Verzekeringsbewijs (groene kaart), Kentekenbewijs 1A en 1B
  • Constante kwaliteit: In de Uber app vragen we na afloop van iedere rit de gebruiker feedback te geven aan de bestuurder. We monitoren alle beoordelingen en feedback van gebruikers om ervoor te zorgen dat elke rit van hoge kwaliteit en veilig is. Hierdoor is het gebruik van uberPOP volledig betrouwbaar, veilig en transparant.
  • Verzekerde passagiers: Alle passagiers die gebruik maken van uberPOP zijn verzekerd.
  • Met één druk op de knop: uberPOP is alleen te bestellen via de Uber app en kan niet aangehouden worden op straat. Uber vindt je locatie met behulp van de GPS van je telefoon, zodat je met één druk op de knop wordt gekoppeld aan de dichtstbijzijnde bestuurder. Binnen 5 minuten ben je onderweg.
  • Delen aankomsttijd: Je kan alle details van hun rit delen met vrienden en familie die de rit live kunnen volgen.
  • Geen contant geld nodig: De ritprijs wordt automatisch van de gekoppelde creditcard of PayPal account afgeschreven en na iedere rit ontvangt de reiziger via e-mail een ritoverzicht met de gereden route en ritprijs.

[h4 class=”” span=””]VERZEKERING[/h4]

Ben ik als passagier verzekerd bij een ongeval?

Ja. Alle ritten die worden besteld via de Uber app zijn gedekt door een commerciële autoverzekering, waaronder ook alle uberPOP ritten. Alle uberPOP ritten in Nederland worden ondersteund door een commerciële autoaansprakelijkheidsverzekering tot $5 miljoen (ca. €3.8 miljoen) per incident. Deze verzekering dekt de aansprakelijkheid van de bestuurder voor materiële schade en lichamelijk letsel veroorzaakt door de bestuurder. Dit is een aanvulling op de Wettelijke Aansprakelijkheidsverzekering Motorrijtuigen (WAM) van de bestuurder en zorgt ervoor dat passagiers en derden (zoals voetgangers of andere weggebruikers) worden beschermd gedurende een uberPOP rit. Deze dekking wordt verzorgd door een internationale verzekeraar met de door A.M. Best gegeven rating “A+ (Superior)”. A.M. Best is een wereldwijd erkende krediet beoordelaar van verzekeringsmaatschappijen.

 

Heb je andere vragen, e-mail ons dan via support.amsterdam@uber.com

 

Featured articles

Uber for Business now makes it easy to give your customers a ride

We’re excited to expand the Uber for Business platform beyond business travel, to include a world-class customer transportation solution, Uber Central. With Uber Central, organizations of all shapes and sizes can now easily provide on-demand, door-to-door transportation for their customers, clients, and guests.

UberEATS: Using technology to build a reliable food delivery experience

A little over a year ago, we set out to put a new spin on an old classic–make reliable food delivery available at the tap of a button. Back then, we started by offering food in the UberEATS app from 1,000 pioneering restaurant partners in four cities. And today, more than 40,000 restaurants globally–from poke shops to pasta spots–are sharing food with customers through UberEATS. With a growing restaurant community comes more choices and more complexity. So we’re cooking up features to continue to make UberEATS easy and reliable. Here is a taste–

Let’s take care of each other

This flu season, we’re delivering free flu-fighting care packages across the country. When you receive a pack, you’ll have the option to request a free flu shot from a registered nurse–for up to 5 people.