uberPOP bestuurders krijgen officiële chauffeurskaart

Om de impasse rond uberPOP te doorbreken heeft Uber besloten de overheid tegemoet te komen door in de toekomst alleen bestuurders op het Uber platform toe te laten die in het bezit zijn van een officiële chauffeurskaart. Met deze stap hoopt Uber tegemoet te komen aan de zorgen van de overheid wat betreft de veiligheid, betrouwbaarheid en kwaliteit van uberPOP.

De achtergrond

In 2000 kwam de overheid met een nieuwe taxiwet die moest zorgen voor meer keuze, hogere kwaliteit en lagere prijzen. Tot nu toe is dit niet gelukt. Veertien jaar later lanceerden wij uberPOP: een innovatieve dienst waarmee passagiers kunnen meerijden met particuliere autobezitters voor de helft van de prijs van een taxi.

Gebruikers zijn enthousiast over de prijs, kwaliteit en het gebruikersgemak. En particuliere bestuurders werken graag met uberPOP om op een flexibele manier ruim €20 per uur om te zetten. Desondanks kwam de overheid met maatregelen omdat zij vinden dat uberPOP chauffeurs zonder officiële chauffeurskaart niet veilig, betrouwbaar en kwalitatief genoeg zouden zijn

Uber ziet dat anders. Gebruikers ondervinden dat uberPOP in de praktijk op een moderne manier voldoet aan de eisen voor veiligheid, kwaliteit en betrouwbaarheid. Met gebruik van innovatieve technologie die de wet nooit had kunnen voorzien en die bijvoorbeeld inzichtelijk maakt bij wie je instapt, hoe de bestuurder is beoordeeld en wat de rit gaat kosten.

Een oplossing voor het probleem

Maar van de huidige impasse wordt niemand beter. Met name omdat het afleidt van de ambitie die de overheid, reiziger en Uber wél delen: meer keuze, meer concurrentie, hogere kwaliteit en lagere prijzen. Daarom heeft Uber besloten een stap te zetten waarmee we hopen tot een oplossing te komen. We zullen uitsluitend uberPOP bestuurders toelaten die in het bezit zijn van een officiële chauffeurskaart. Uber gaat huidige en toekomstige bestuurders faciliteren bij het halen van het taxi vakbekwaamheid theorie- en praktijk examen bij het CBR, het verkrijgen van een geneeskundige verklaring en de aanvraag van de officiële chauffeurskaart bij het KIWA.

Nu uberPOP bestuurders ook over een chauffeurskaart gaan beschikken, zullen veiligheid, kwaliteit en betrouwbaarheid van uberPOP dubbel gegarandeerd zijn: op de oude én de nieuwe manier. Hopelijk wordt hiermee de huidige impasse doorbroken en kunnen we ons weer gaan inzetten om personenvervoer in Nederland beter, veiliger en goedkoper te maken. Precies wat de oorspronkelijke wet voor ogen had.

 

Featured articles

Uber for Business now makes it easy to give your customers a ride

We’re excited to expand the Uber for Business platform beyond business travel, to include a world-class customer transportation solution, Uber Central. With Uber Central, organizations of all shapes and sizes can now easily provide on-demand, door-to-door transportation for their customers, clients, and guests.

UberEATS: Using technology to build a reliable food delivery experience

A little over a year ago, we set out to put a new spin on an old classic–make reliable food delivery available at the tap of a button. Back then, we started by offering food in the UberEATS app from 1,000 pioneering restaurant partners in four cities. And today, more than 40,000 restaurants globally–from poke shops to pasta spots–are sharing food with customers through UberEATS. With a growing restaurant community comes more choices and more complexity. So we’re cooking up features to continue to make UberEATS easy and reliable. Here is a taste–

Let’s take care of each other

This flu season, we’re delivering free flu-fighting care packages across the country. When you receive a pack, you’ll have the option to request a free flu shot from a registered nurse–for up to 5 people.